Gevelisolatie isolatieplaten: ontdek de voordelen

Voelt uw huis koud en tochtig, zelfs met de verwarming aan? Gevelisolatie met isolatieplaten kan tot 30% energiebesparing opleveren. In dit artikel ontdekt u hoe isolatieplaten uw gevel niet alleen warmer, maar ook stiller maken.

Lees verder en maak uw woning comfortabeler!

Samenvatting

  • Isolatieplaten zorgen ervoor dat uw huis minder energie nodig heeft om warm te blijven, wat u geld bespaart.
  • Er zijn verschillende soorten isolatieplaten zoals EPS, XPS en PUR die passen bij verschillende huizen en behoeften.
  • Goede gevelisolatie kan geluid van buitenaf verminderen, waardoor het binnen rustiger is.
  • Met isolatieplaten kunt u ook premies krijgen, wat helpt bij het dekken van de kosten voor het verbeteren van uw huis.

Wat is Gevelisolatie?

Gevelisolatie is het proces waarbij isolatiemateriaal aan de buitenkant van een gebouw wordt aangebracht om warmteverlies te verminderen en energie-efficiëntie te verhogen.

Voordelen van Gevelisolatie

Isolatieplaten op uw gevel zetten bespaart veel energie. U kunt tot wel 30% minder energie gebruiken. Dit is fijn voor uw portemonnee, want u betaalt minder voor uw energierekening.

Ook is uw huis lekker warm in de winter en koel in de zomer. Met goede isolatieplaten heeft u minder last van geluid van buitenaf. Dus binnen is het stiller.

Als u kiest voor gevelisolatie, helpt u ook mee aan een beter milieu. Uw huis stoot namelijk minder CO2 uit. Dat komt omdat u minder gas of stroom nodig heeft om te verwarmen. En als u de juiste isolatiematerialen kiest, kan uw huis er ook mooier uitzien.

U kunt zelfs geld terugkrijgen van de overheid met premies voor goede isolatie.

Soorten isolatieplaten (URSA, IKO Enertherm, Xtratherm, Isover, Recticel, Knauf, Kingspan, Rockwool)

Er zijn veel merken isolatieplaten voor uw gevel. URSA en Isover maken platen van glaswol die goed isoleren en geluid tegenhouden. IKO Enertherm en Xtratherm bieden platen van PIR, een sterk isolerend materiaal dat ook tegen water kan.

Recticel en Kingspan hebben ook PIR isolatieplaten die uw huis warm houden en energie besparen. Knauf gebruikt glaswol en Rockwool steenwol voor hun platen. Steenwol is heel goed tegen vuur en lawaai.

Alle deze platen helpen met het warm of koel houden van uw huis, waardoor u minder energie gebruikt. Dit kan u geld besparen op uw energierekening.

Deze isolatieplaten beschermen ook tegen koudebruggen en vorst. Ze passen goed bij veel soorten huizen en kunnen helpen om premies te krijgen voor het isoleren van uw gevel, afhankelijk van waar u woont.

Het kiezen van de juiste soort plaat is belangrijk voor de beste energiebesparing. Zo kunt u uw huis beter maken en tegelijk geld besparen.

Het IsoBouw SlimFort gevelisolatiesysteem

Het IsoBouw SlimFort systeem biedt een innovatieve oplossing voor gevelisolatie door het combineren van hoogwaardige isolatieplaten met een eenvoudig bevestigingssysteem, wat leidt tot verbeterde thermische prestaties en een snellere installatie.

Materiaal gemaakt van IsoBouw

IsoBouw maakt isolatiemateriaal van geëxpandeerd polystyreen, dat ook wel bekend staat als EPS of tempex. Dit materiaal is licht, stevig en heeft een goede isolatiewaarde. Het helpt goed bij het houden van warmte in de winter en koelte in de zomer.

De platen van IsoBouw zijn dus heel handig voor het isoleren van uw gevel. Daarnaast beschermt het materiaal uw huis tegen koudebruggen en vorst.

Met IsoBouw isolatieplaten kan uw huis tot 30% energie besparen. Dit is goed voor uw portemonnee omdat u minder geld uitgeeft aan verwarmen en koelen. Deze besparing maakt ook dat gevelisolatie met IsoBouw platen helpt voor het milieu.

Bovendien kunnen deze platen ook geluid van buitenaf tegenhouden, wat zorgt voor meer rust in huis.

Werking van het systeem

Het SlimFort gevelisolatiesysteem werkt heel slim. Het heeft speciale clips die je op de muur vastmaakt. Daarna klik je de isolatieplaten met een laagje piepschuim er makkelijk op.

Dit piepschuim noemen we EPS en houdt je huis lekker warm. De lucht kan ook goed door het systeem heen bewegen. Dat is belangrijk voor ventilatie en zorgt ervoor dat je muren droog blijven.

De platen passen precies in elkaar. Hierdoor heb je geen last van koudebruggen. Dat zijn plekken waar de warmte kan ontsnappen. Met het SlimFort systeem bespaar je veel energie, wel tot 30%.

Dit betekent dat je minder geld kwijt bent aan het warm houden van je huis. Het systeem zorgt dus niet alleen voor warmte, maar ook voor minder geluid van buiten en minder stookkosten.

Voordelen van SlimFort gevelisolatie

SlimFort gevelisolatie bespaart veel energie. U kunt tot 30% minder energie gebruiken door uw huis goed te isoleren. Dit systeem maakt uw huis ook fijner omdat het geluid van buiten minder naar binnen komt.

U hoort dus minder lawaai van auto’s en mensen. SlimFort platen beschermen ook tegen kou. In de winter blijft uw huis lekker warm en u heeft geen last van plekken die kouder zijn dan de rest.

Met dit systeem kunt u geld besparen op uw energierekening. Een warm huis betekent minder stoken en dus een lagere rekening. Ook kan SlimFort isolatieplaten ervoor zorgen dat u minder belasting hoeft te betalen.

Er zijn namelijk speciale geldbedragen die u terug kunt krijgen als u investeert in goede isolatie. Zo is SlimFort goed voor uw portemonnee en voor onze aarde.

Soorten Gevelisolatie

Bij het kiezen van gevelisolatie stuit men op verschillende opties, inclusief buitengevelisolatie die de buitenkant van een gebouw efficiënt omsluit. Neopor isolatieplaten, vervaardigd uit EPS met toegevoegde grafiet, bieden verbeterde isolatiewaarden.

XPS isolatieplaten staan bekend om hun hoge druksterkte en vochtbestendigheid, wat ze ideaal maakt voor toepassingen waar dit cruciaal is.

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is het aan de buitenkant van je huis plakken van isolatieplaten. Dit zorgt ervoor dat je huis warm blijft in de winter en koel in de zomer. Het is heel goed voor het besparen van energie, wel tot 30% minder stookkosten.

Ook maakt het je huis stiller van binnen door de extra laag die geluid tegenhoudt.

Door buitengevelisolatie te gebruiken, bescherm je jouw muren tegen kou en vocht. Het helpt ook om geen last te hebben van koudebruggen, dat zijn plekken waar warmte makkelijk kan ontsnappen.

Voor deze isolatie kun je verschillende soorten platen kiezen zoals EPS, XPS of PUR. Hiermee kun je ook geld terugkrijgen omdat er premies voor zijn. Plus, het maakt je huis meer waard en ziet er vaak beter uit.

Neopor isolatieplaten

Neopor isolatieplaten zijn gemaakt van eps, maar dan sterker. Ze isoleren heel goed en houden je huis warm in de winter en koel in de zomer. Deze platen werken ook als een schild tegen kou en lawaai.

Je kunt dus besparen op je energierekening en genieten van rust in huis.

Met Neopor platen maak je ook je gevel sterk. Ze beschermen tegen vorst en voorkomen koudebruggen. Dat betekent dat je huis langer mooi blijft. En soms krijg je premies als je jouw gevel isoleert met deze platen.

Dat is goed voor je portemonnee.

XPS isolatieplaten

XPS isolatieplaten staan bekend om hun sterke isolatiekracht. Deze platen zijn gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen. Dit materiaal is heel hard en kan goed tegen water. Daarom zijn deze platen perfect voor de gevel van uw huis.

Ze houden de kou buiten en de warmte binnen. Zo bespaart u veel energie, wel tot 30%! XPS platen zorgen ook dat geluid van buiten minder goed binnenkomt. Zo is uw huis lekker stil en comfortabel.

Deze isolatieplaten passen goed bij het isoleren en mooier maken van uw gevel. Ze beschermen tegen koude en vocht. Met XPS isolatieplaten in uw spouwmuren maakt u koudebruggen en vorstschade geen kans.

Uw huis blijft warm, zelfs als het buiten heel koud is. En dat is niet alleen goed voor een warm huis, maar ook voor uw portemonnee. Want met XPS platen op uw gevel, gaan uw energiekosten naar beneden.

Dat is slim besparen!

Tips voor het Isoleren van uw Gevel

5. Tips voor het Isoleren van uw Gevel: Kies bij het isoleren van uw gevel de juiste isolatieplaten die passen bij uw spouwmuur; houd rekening met de ondersteunende structuur, of deze nu hout of metaal is, en selecteer afwerkingsmaterialen die niet alleen bescherming bieden maar ook esthetisch aansluiten bij uw voorgevel.

Ontdek de uitgebreide mogelijkheden en zet vandaag nog een stap naar een energiezuiniger huis.

Tegen welke isolatieplaten kunt u monteren?

U kunt isolatieplaten direct op de muur monteren. Deze platen zijn er in verschillende soorten zoals EPS, XPS, en PUR. EPS platen, ofwel geëxpandeerd polystyreen, zijn licht en makkelijk te snijden.

XPS, geëxtrudeerd polystyreen, is sterker en houdt vocht goed tegen. PUR, polyurethaan, heeft een hoge isolatiewaarde. Kies de juiste plaat voor uw gevel om energie te besparen.

Voordat u begint, moet u weten op wat voor ondergrond u werkt. Een stevige draagstructuur is nodig, zoals hout of metaal. Zo zorgt u dat de isolatie goed vastzit. Gebruik de juiste plaat voor uw spouwmuur of voorgevel en u ziet snel dat uw energiekosten dalen.

En soms krijgt u hier zelfs geld voor terug vanuit premies. Kies dus slim en verbeter uw huis met de juiste isolatieplaten.

De houten of metalen draagstructuur

Voor het bevestigen van isolatieplaten tegen uw gevel heeft u een sterke basis nodig. Een houten of metalen draagstructuur zorgt daarvoor. Deze structuren worden stevig aan de muur bevestigd en houden de isolatieplaten op hun plek.

Ze zijn heel belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten, ook als het weer slecht is.

De keuze tussen een houten of metalen draagstructuur hangt af van uw voorkeur en de eisen van het gebouw. Metaal is vaak sterker en gaat langer mee, maar hout kan ook goed werken en ziet er natuurlijk uit.

Welke u ook kiest, het helpt u energie te besparen door de isolatieplaten goed te ondersteunen.

Materialen voor afwerking (houten gevelbekleding, gevelpanelen)

Houten gevelbekleding geeft uw huis een natuurlijke uitstraling. Het beschermt de isolatieplaten en maakt de buitengevel mooi. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten die passen bij uw stijl en huis.

Gevelpanelen zijn ook handig voor de afwerking van uw gevel. Ze komen in veel kleuren en maten. Deze panelen zijn sterk en houden uw huis goed warm. Met deze materialen ziet uw gevel er niet alleen goed uit, maar helpt u ook met energie besparen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn gevelisolatie isolatieplaten?

Gevelisolatie isolatieplaten zijn platen die je op je muur aan de buitenkant plakt om je huis warm te houden.

2. Waarom zou ik isolatieplaten voor mijn gevel gebruiken?

Isolatieplaten voor je gevel helpen om de warmte binnen te houden, wat kan zorgen dat je minder moet betalen voor verwarming.

3. Wat is het verschil tussen PUR, XPS en EPS isolatieplaten?

PUR is heel sterk en houdt veel warmte vast, XPS is ook sterk en goed tegen vocht, en EPS is licht van gewicht en vaak goedkoper.

4. Hoe kies ik de beste isolatieplaten voor mijn gevel?

Kijk naar hoe goed ze isoleren, hoeveel ze kosten, en of ze passen bij jouw huis. Soms is het slim om een expert te vragen welke het beste is voor jou.