Gevelisolatie en renovatie van bestaande woningen

Voelt uw huis koud aan ondanks de verwarming? Gevelisolatie kan de sleutel zijn tot een warm en comfortabel thuis. In dit artikel ontdekt u doeltreffende methoden om uw bestaande woning energiezuinig te maken door middel van gevelrenovatie en -isolatie.

Blijf lezen en start met besparen!

Samenvatting

  • Isoleren van je huis bespaart energie en maakt je huis warmer en comfortabeler. Dit is goed voor je portemonnee en het milieu.
  • Voor buitenmuren kun je kiezen voor na – isolatie of isolatie aan de buitenkant met een mooie afwerking zoals steenstrips.
  • Er zijn premies beschikbaar die helpen om de kosten van isolatie en renovatie te verlagen, zoals ‘Mijn VerbouwPremie’ en verlaagd btw-tarief.
  • Het is belangrijk om isolatie en renovatie door experts te laten doen voor het beste resultaat en om vochtproblemen te voorkomen.

Waarom Isoleren en Renoveren van Buitengevels?

Isoleren en renoveren van buitengevels leidt tot lagere energiekosten, een comfortabeler woonklimaat en verhoogt de waarde van uw woning, terwijl het ook de CO2-uitstoot vermindert.

Bespaar op energiekosten

Door je gevel te isoleren houd je warmte beter binnen. Je huis wordt een soort jas die helpt tegen de kou. Hierdoor hoef je minder te stoken en dat ziet je aan de energierekening. Muren met spouw kunnen na-isolatie krijgen.

Dit is goed voor je portemonnee en het milieu.

Als je muren van buitenaf isoleert, pak je twee dingen aan: de look van je huis en de isolatie. Een oud huis dat slecht isoleert wordt weer modern en warm. Je bespaart geld door minder energie te gebruiken.

En dat is slim voor nu en later.

Verbeterde comfort en waarde van het huis

Isoleren en renoveren van je gevel maken je huis lekker warm en gezellig. Zo voelt iedere kamer prettiger aan en heb je minder last van kou of tocht. Je huis wordt ook meer waard. Mensen betalen graag meer voor een huis dat goed geïsoleerd is.

Buitengevelisolatie geeft je huis bovendien een mooie, nieuwe look. Dit maakt je woning aantrekkelijker als je het ooit wilt verkopen.

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor rust omdat het geluid van buiten minder goed binnenkomt. Dankzij isolatie tussen de spouwmuren heb je dus ook minder lawaai in huis. En dat is fijn als je wilt ontspannen of werken.

Beter comfort in je huis is dus niet alleen fijn voor nu, maar ook slim voor later!

Verminderde CO2-uitstoot

Door uw huis goed te isoleren, zorgt u dat er minder warmte verloren gaat. Dit betekent dat uw verwarming minder hard hoeft te werken om het huis warm te houden. Minder energiegebruik is goed voor het milieu omdat er zo minder CO2 in de lucht komt.

Dat gas zorgt ervoor dat de aarde opwarmt.

Goede isolatie helpt dus voor een betere wereld. Als we allemaal onze huizen beter isoleren, kunnen we samen veel CO2-uitstoot stoppen. Dat is belangrijk, want hiermee beschermen we onze planeet voor ons en voor de toekomst.

Methoden voor Gevelisolatie en Renovatie van Bestaande Woningen

Bij spouwmuren biedt na-isolatie gecombineerd met een nieuwe afwerkingslaag een snelle energiebesparing. Voor massieve gevelmuren adviseren we het aanbrengen van externe isolatie gevolgd door een afwerking naar keuze.

Het E-Board® systeem sluit aan op moderne renovatiebehoeftes, en is toepasbaar in zowel renovatie, nieuwbouw als projectbouw voor een esthetisch en isolerend resultaat.

Buitenmuren met spouw: na-isolatie en afwerking

Isolatie van buitenmuren met een spouw is een slimme keuze. Het helpt je om energie te besparen en maakt je huis warmer en stiller. Eerst vullen experts de ruimte tussen de twee muren met isolatiemateriaal.

Dit zorgt voor goede thermische isolatie en het houdt ook lawaai buiten. De afwerking van de muur kan met verschillende materialen, zoals steenstrips. Deze geven je huis een mooie nieuwe look zonder dat je de hele gevel moet vervangen.

Deze manier van isoleren is top als je woning voor 1975 gebouwd is en de muren nog niet goed warm houden. Het is een populaire methode omdat het snel gaat en omdat het goed werkt om je huis warm te houden.

Na het isoleren zijn er premies waar je misschien recht op hebt, zoals mijn verbouwpremie. Zo wordt het nog voordeliger om je huis te verbeteren. En met een lager btw-tarief van 6% betaal je minder voor de arbeid.

Massieve gevelmuren: isoleren en renoveren

Massieve gevelmuren hebben geen spouw en zijn vaak koud en vochtig. Ze kunnen lastig zijn om te isoleren. Voor huizen gebouwd voor 1975 is dit een groot probleem. Gelukkig kun je deze muren van buitenaf isoleren.

Zo krijgt je huis een warme jas. Dit maakt het binnen lekker warm en bespaart energie.

Je kunt ook kiezen voor steenstrips op de isolatie. Dat ziet er mooi uit. Je huis wordt meer waard en je helpt het milieu door minder CO2 uit te stoten. Gevelrenovatie is dus slim én goed voor je portemonnee.

Vergeet niet: goede ventilatie is belangrijk als je gaat isoleren!

Gevelisolatie met E-Board®: voor renovatie, nieuwbouw, of projectbouw

E-Board® is een slim systeem om gevels te isoleren en tegelijk een nieuwe look te geven. Het werkt goed voor oude huizen zonder spouwmuur en voor nieuwe projecten. Je plakt de E-Board® panelen rechtstreeks op de buitenmuur.

Daarna komen er steenstrips op die eruitzien als echte stenen. Zo wordt je huis warmer, stiller en mooier.

Dit systeem helpt ook om CO2-uitstoot te verlagen, omdat je minder energie gebruikt om te verwarmen of te koelen. En met premies van de Vlaamse overheid wordt het nog voordeliger om voor E-Board® te kiezen.

Zo maak je van je huis een comfortabele en duurzame plek.

Premies voor Gevelisolatie en Renovatie 2023-2024

Ontdek hoe u financieel kunt besparen met de nieuwste premies voor gevelisolatie en renovatie in het Vlaams Gewest en zet vandaag nog de stap naar een energiezuiniger thuis.

Mijn VerbouwPremie voor muurisolatie

Je kunt geld terugkrijgen als je je muren isoleert met ‘Mijn VerbouwPremie’. Dit is een hulp van het Vlaams Gewest. Het is voor mensen die in hun huis werken om het beter te maken, zoals met nieuwe isolatie.

Door gebruik te maken van deze premie, kun je minder geld uitgeven aan het isoleren van je muren. Zorg wel dat je alle facturen bewaart. Die moet je laten zien om de premie te krijgen.

Met ‘Mijn VerbouwPremie’ kun je ook beter voor het milieu zorgen. Want als jouw huis goed geïsoleerd is, gebruik je minder energie. Dat betekent dat er minder CO2 in de lucht komt.

Goede isolatie maakt jouw huis ook warmer en fijner om in te leven. Plus, het kan de waarde van je huis verhogen als je het ooit wilt verkopen.

Totaalrenovatiebonus

Als je je hele huis beter maakt, kun je extra geld krijgen. Dit heet de totaalrenovatiebonus. Om deze bonus te krijgen, moet je binnen vijf jaar drie of meer grote verbeteringen doen aan je huis.

Voorbeelden zijn nieuwe isolatie, ramen of een warmtepomp. Meer verbeteringen betekent vaak meer bonus. Dit is goed voor jouw portemonnee en helpt ook het milieu.

Deze bonus maakt het ook makkelijker om alles in één keer te doen. Zo wordt jouw huis snel beter en hoeft het niet in stukjes. Zo bespaar je tijd en misschien ook wel geld. Als je in een oud huis woont, dan kan deze bonus heel handig zijn, want oude huizen hebben vaak veel nodig om beter te worden.

Denk eraan: als je huis beter geïsoleerd is, gaat je energierekening omlaag en is je huis lekkerder om in te wonen.

EPC labelpremie

Je krijgt geld terug met de EPC labelpremie als je huis energiezuiniger wordt. Dit is voor huizen die op het EPC, dat is een energiecertificaat, een grote sprong maken in energiezuinigheid.

Hoe beter het nieuwe label, hoe hoger de premie. Je moet wel snel zijn, want er is een deadline voor wanneer je werk klaar moet zijn.

Maak je huis zuiniger en je portemonnee blijer met deze premie. Vraag het aan nadat je isolatie hebt gedaan en de EPC-score verbetert. Dit helpt ook de CO2-uitstoot van je huis te verminderen.

Kijk goed naar de voorwaarden voor deze premie zodat je weet hoe je het kunt krijgen.

Verlaagd btw-tarief van 6%

Goed nieuws voor wie zijn huis wil isoleren en renoveren! De overheid helpt een handje door het btw-tarief te verlagen naar 6%. Dit betekent dat je minder belasting betaalt over de werkzaamheden aan je gevel.

Het maakt isoleren en renoveren een stuk goedkoper voor je. Vooral als je huis ouder is dan twee jaar, kom je in aanmerking voor dit lage tarief. Dat is extra fijn omdat oudere huizen vaak meer isolatie nodig hebben.

Door gebruik te maken van dit verlaagde tarief, houd je meer geld over. Dit geld kun je dan weer investeren in goede isolatie of mooie afwerking zoals steenstrips. Deze kans maakt het verbeteren van je woning leuker en voordeliger.

Zorg wel dat je op de hoogte bent van de regels en voorwaarden, zodat je zeker weet dat je het lagere tarief kunt gebruiken.

Tips voor Efficiënte Gevelisolatie en Renovatie

Kies voor een gespecialiseerd bedrijf dat ervaring heeft met spouwmuurisolatie en gevelrenovatie. Ga voor isolatiematerialen die duurzaam zijn en zorg altijd voor goede ventilatie, zoals mechanische ventilatie, om vochtproblemen te voorkomen.

Raadpleeg experts voor persoonlijk advies en maak gebruik van de beschikbare hulpmiddelen en services van aanbieders zoals Vandersanden. Overweeg een integrale aanpak en totaalrenovatie om het beste rendement uit uw investering te halen.

Neem voor meer informatie en deskundig advies contact op met een betrouwbare leverancier.

Laat uw spouwmuren isoleren en gevel renoveren door professionals

Het is slim om uw spouwmuren en gevel door vakmensen te laten doen. Zij weten hoe ze uw huis goed kunnen inpakken. Zo blijft de warmte binnen en gaat uw energierekening omlaag. De mensen die dit werk doen, hebben het al veel gedaan.

Ze gebruiken speciale spullen om de klus snel en netjes te klaren. Als zij klaar zijn, ziet uw huis er weer mooi uit en voelt het lekker warm aan. En u helpt ook het milieu omdat uw huis minder gas of stroom nodig heeft.

Professionals zorgen ook voor goede ventilatie in uw huis. Dit is belangrijk voor frisse lucht binnen zonder koude tocht. Ventileren helpt ook om vocht en schimmel tegen te gaan. Dus als vakmensen uw huis isoleren, denken ze ook aan de lucht die schoon en gezond blijft.

Uw huis wordt zo fijn en gezond om in te wonen.

Kies voor duurzame materialen en ventilatie

Gebruik goede bouwstoffen die lang mee gaan en niet slecht zijn voor de natuur. Dit maakt je huis beter en je helpt de aarde. Goede isolatie houdt warmte binnen, maar frisse lucht moet ook naar binnen kunnen.

Zo voorkom je vocht en schimmel.

Zorg voor slimme ventilatie in je huis. Dit betekent dat oude lucht naar buiten gaat en schone lucht naar binnen komt. Met deze aanpak blijft je huis gezond en bespaar je geld omdat je minder hoeft te stoken.

Kies voor systemen die goed passen bij de isolatie van jouw muren. Zo krijg je een fijn huis met frisse lucht en lagere kosten.

Vraag advies van experts en maak gebruik van tools en diensten van Vandersanden

Voor de beste gevelisolatie en renovatie is het slim om hulp te vragen aan deskundigen. Vandersanden heeft veel kennis en geeft goed advies. Ze bieden ook handige tools en services aan.

Met hun hulp kies je de juiste isolatie en mooie steenstrips voor jouw huis.

Het gebruik van Vandersanden’s diensten zorgt ervoor dat je gevel er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed isoleert. Hun experts weten veel over hoe je een huis warm en stil maakt.

Zo bespaar je geld op verwarmen en woon je fijner. Vertrouw op Vandersanden voor een slimme renovatie van jouw gevel.

Overweeg totaalrenovatie voor maximale voordelen

Een totaalrenovatie is slim als je veel voordeel wilt. Je pakt alles in één keer aan: isolatie, nieuwe look en meer comfort. Zo maak je je huis helemaal klaar voor de toekomst. Je bespaart ook meer energie omdat je huis beter geïsoleerd is.

En er zijn premies die helpen bij de kosten. Denk hier goed over na als je woning van voor 1975 is. Want deze huizen hebben vaak slechte isolatie. Met een totaalrenovatie verhoog je de waarde van je huis flink.

Plus, je helpt het milieu door minder CO2 uit te stoten.

Neem contact op voor meer informatie en advies

Heeft u vragen over gevelisolatie of wilt u advies? Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken via telefoon of e-mail. Samen kijken we naar uw huis en zoeken we de beste manier om te isoleren en te renoveren.

Onze experts weten alles over spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en andere methoden. Ook vertellen zij over premies en hoe u kosten bespaart. Met de juiste isolatie wordt uw huis meer waard en comfortabeler.

En u helpt het milieu door minder CO2 uit te stoten. Bel of mail ons nu voor hulp en slimme tips voor uw gevel!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn efficiënte methoden voor gevelisolatie?

Efficiënte methoden voor gevelisolatie van bestaande woningen zijn onder meer het aanbrengen van isolerende materialen aan de buitenkant van de gevel of het inspuiten van isolatiemateriaal in bestaande muren.

2. Waarom is renovatie en isolatie van een gevel belangrijk?

Renovatie en isolatie van gevels is belangrijk omdat dit helpt om energie te besparen, de woning warm te houden en kosten op lange termijn te verlagen.

3. Kan ik persoonlijke advies krijgen voor mijn gevelisolatie?

Ja, je kunt persoonlijke cookies gebruiken op websites van isolatie experts om advies op maat te krijgen voor de isolatie en renovatie van jouw gevel.