Gevelisolatie recticel: Verschillende soorten en voordelen

Met stijgende energierekeningen en dat nare koude gevoel thuis, is het tijd om actie te ondernemen. Gevelisolatie van Recticel kan hierbij een slimme keuze zijn; het bespaart energie en verhoogt uw wooncomfort.

In deze blog ontdekt u hoe Recticel uw gevels efficiënt isoleert en wat de mogelijkheden zijn. Ontdek de wereld van warmtecomfort, stap voor stap.

Samenvatting

  • Gevelisolatie van Recticel helpt om je huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Het bespaart energie en geld.
  • Er zijn verschillende Recticel producten voor elk soort muur, zoals Powerwall® voor buitenmuren en Eurowall® voor spouwmuren.
  • De U-waarde is belangrijk om te weten hoe dik de isolatie moet zijn voor jouw huis. Zo zorg je voor de beste warmte-isolatie.
  • Recticel isolatie is ook goed voor minder geluid van buiten, zodat het thuis rustiger is.

Wat is gevelisolatie recticel?

Gevelisolatie recticel is een hoogwaardige vorm van thermische isolatie die speciaal ontwikkeld is om de muren van gebouwen efficiënt te isoleren en zo energieverlies te verminderen.

Verschillende soorten gevelisolatie

Er zijn veel manieren om uw huis te isoleren. Voor elke muur is er een oplossing. U kunt kiezen voor spouwmuurisolatie als uw huis spouwmuren heeft. Dit betekent dat er isolatie wordt aangebracht tussen de binnen- en de buitenmuur van uw huis.

Is uw huis van binnen of van buiten toe aan een nieuwe laag? Dan kunt u kiezen voor binnenmuurisolatie of buitengevelisolatie. Ook zijn er speciale platen voor prefabmuren en huizen met houten muren.

Deze platen passen goed in elkaar door het tand-en-groef kliksysteem.

Recticel heeft verschillende diktes van isolatieplaten, zoals 8 cm of 12 cm. Met deze platen blijft de warmte goed in uw huis. Dat is fijn, want zo bespaart u energie, wat goed is voor uw portemonnee en de toekomst van onze planeet.

De platen zijn ook sterk genoeg voor platte daken waar soms mensen op lopen of waar zonnepanelen op staan. Zo kunt u veel kanten op met gevelisolatie van Recticel.

Oplossingen voor spouwmuren, buitenmuren, binnenmuren en prefabmuren

Isoleren met Recticel is een slimme keuze voor verschillende soorten muren. Voor spouwmuren bijvoorbeeld, stoppen isolatieplaten de kou en houden ze de warmte binnen. Dit betekent comfort in je huis en minder kosten voor verwarming.

Recticel maakt sterke platen die lang meegaan, zelfs voor buitenmuren. Ze passen goed op jouw muren en zorgen dat je minder energie nodig hebt.

Ook binnenmuren kun je goed isoleren. Met Recticel blijft het geluid waar het hoort en voelt elke kamer lekker aan. Heb je een huis met prefabmuren? Geen probleem! De isolatieplaten van Recticel zijn ook daarvoor perfect.

Ze zijn er in verschillende diktes, zoals 8 cm of 12 cm, afhankelijk van wat je nodig hebt. Zo zorgt Recticel ervoor dat jouw huis altijd lekker warm is.

Voordelen van gevelisolatie recticel

Gevelisolatie van Recticel zorgt voor een aanzienlijk verbeterd wooncomfort door constante binnentemperaturen. Het bespaart energie door de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten te houden, wat leidt tot lagere stook- en koelkosten.

Bovendien draagt het bij aan geluidsisolatie, waardoor storend lawaai van buitenaf aanzienlijk wordt verminderd.

Verbeterd comfort

Met Recticel isolatie voelt uw huis altijd lekker aan. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft het koel. Dit komt omdat de isolatieplaten goed werken tegen koude en warmte.

U zal zich prettiger voelen thuis, omdat de temperatuur fijn is.

Door uw muren te isoleren met Recticel, zit u er niet alleen warmpjes bij, maar het is ook stiller in huis. Het materiaal houdt namelijk ook geluid tegen. Dit betekent minder lawaai van buiten en een rustigere woning.

U kunt dus beter ontspannen en genieten van uw tijd thuis.

Energiebesparing

Energiebesparing is een groot voordeel van goede gevelisolatie. Door je huis te isoleren met Recticel isolatiemateriaal, houd je de warmte beter binnen. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken en dus minder energie verbruikt.

Dit is goed voor je portemonnee, want je bespaart op je energierekening. Het is ook goed voor de planeet, want minder energieverbruik betekent minder uitstoot van broeikasgassen.

Door te kiezen voor gevelisolatie van Recticel kun je gemiddeld zo’n 20% besparen op de kosten van verwarming. De investering in isolatie verdien je terug door de lagere energierekeningen.

En omdat de goedkoopste energie de energie is die je niet gebruikt, is gevelisolatie een slimme keuze voor de toekomst.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie houdt lawaai van buiten tegen. Met Recticel isolatie wordt het binnen lekker stil. Zo kunt u beter slapen en minder last hebben van straatlawaai en buren. Ook muziek of de tv kan harder zonder dat anderen het horen.

Recticel platen zijn dik en sterk. Dit is goed voor geluid tegenhouden. Als u de muren, vloer of dak isoleert met deze platen, krijgt u een rustig huis. Zo is uw huis niet alleen warm, maar ook stil.

Gevelisolatie recticel producten

4. Gevelisolatie recticel producten: Recticel biedt hoogwaardige isolatieproducten zoals Powerwall® voor buitenmuren, Euroroof® voor hellende daken, Eurowall® voor spouwmuren en Silentwall® specifiek ontworpen voor geluidsisolatie.

Deze producten zijn ontwikkeld om de thermische efficiëntie van gebouwen te maximaliseren en zijn gemakkelijk te installeren, waardoor uw woning comfortabeler wordt en uw energiekosten verlagen.

Met Recticel isolatie kiest u voor duurzame en effectieve oplossingen die aansluiten bij verschillende isolatiebehoeften.

Powerwall®

Powerwall® is een isolatieplaat van Recticel die speciaal gemaakt is voor buitenmuren. Deze platen zijn heel sterk en houden de warmte goed binnen. Ze zijn perfect voor huizen met platte daken of terrassen en ideaal als je zonnepanelen hebt.

Met Powerwall® kun je jouw huis goed inpakken zodat je minder energie verbruikt. Dat is fijn voor je portemonnee en ook goed voor de aarde.

Je kunt Powerwall® in verschillende diktes krijgen, zoals 8 cm, 12 cm, 10 cm, en 4 cm. Zo kies je precies wat je nodig hebt voor jouw huis. Door je muren met Powerwall® te isoleren, zorg je ervoor dat je huis lekker warm blijft in de winter en koel in de zomer.

En omdat deze platen zo stevig zijn, gaan ze heel lang mee. Dat betekent dat je huis lang goed geïsoleerd blijft zonder dat je er veel aan hoeft te doen.

Euroroof®

Euroroof® is een sterk soort plaat van Recticel voor platte daken. Het past goed als je zonnepanelen of een terras op je dak wilt hebben. De platen kunnen veel druk aan en houden je huis lekker warm.

Met Euroroof® blijft de warmte in je huis en kan kou er niet in komen. Het leggen van deze platen maakt je dak stevig en zorgt ook dat het goed geïsoleerd is. Hierdoor bespaar je energie, wat goed is voor je portemonnee en het milieu.

Eurowall®

Eurowall® is een type isolatieplaat van Recticel dat speciaal gemaakt is voor spouwmuren in uw huis. Deze platen houden de warmte goed binnen en zorgen ervoor dat kou buiten blijft.

Zo bespaart u geld op uw energierekening, want u hoeft minder te stoken. Eurowall® platen zijn er in verschillende diktes, zoals 4 cm, 8 cm, 12 cm en zelfs 10 cm. Hierdoor kunt u kiezen hoeveel isolatie u wilt en wat past bij uw huis.

Met Eurowall® kiest u ook voor sterke materialen die lang meegaan. De platen drukken niet snel in, dus ze zijn ook geschikt voor plekken waar soms iets tegenaan komt. Dit maakt Eurowall® een slimme keuze als u wilt investeren in uw huis en zorgen voor een betere warmte-isolatie.

U maakt met deze gevelisolatie van Recticel uw huis comfortabeler en helpt ook mee aan een duurzame toekomst.

Silentwall®

Silentwall® is een product van Recticel Insulation. Het helpt goed tegen geluid van buiten en maakt jouw huis lekker stil. De platen zijn sterk en kun je makkelijk tegen de muur zetten.

Ze passen goed bij andere Recticel producten. Zo blijft jouw huis warm en hoor je minder lawaai van buiten.

Met Silentwall® bespaar je energie. Dat is fijn voor jouw portemonnee en goed voor de wereld. Deze platen kun je binnen in huis gebruiken. Ze zijn er in verschillende diktes, zoals 4 cm en 8 cm.

Zo kies jij wat het beste past bij jouw huis. Gebruik Silentwall® en geniet van een rustige en warme woning.

Hoe gevelisolatie recticel te gebruiken?

Om gevelisolatie van Recticel correct toe te passen, start u met het berekenen van de U-waarde om de isolatiebehoefte te bepalen. Kies daarna de geschikte Recticel product(en) zoals Powerwall® voor buitenmuren en combineer dit met een passende gevelafwerking.

Op de website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en kunt u beginnen met de installatie van Powerwall®, waarvoor specifieke accessoires beschikbaar zijn.

Bereken de U-waarde voor jouw project

Voordat je begint met gevelisolatie, moet je weten hoe goed jouw isolatie moet zijn. Dit doe je door de U-waarde uit te rekenen. De U-waarde zegt hoeveel warmte er door een muur gaat.

Een lage U-waarde betekent dat de isolatie goed is en dat er weinig warmte verloren gaat. Dit is belangrijk omdat je zo op energie kan besparen en het fijn warm blijft in huis.

Om de U-waarde te berekenen heb je informatie nodig over de muren van jouw huis en de Recticel isolatieplaten die je wilt gebruiken. Recticel heeft platen in verschillende diktes zoals 8, 10 of 12 cm.

Met deze informatie kun je uitrekenen welke dikte het beste werkt voor jouw huis. Zo zorg je ervoor dat jouw huis goed geïsoleerd is en dat je minder geld uitgeeft aan stoken.

Combineren met gevelafwerking

Gevelisolatie recticel werkt goed samen met allerlei buitenkanten van je huis. Je kan kiezen uit steen, hout, pleister of andere materialen om je huis mooi te maken. Het is slim om de isolatie te bedekken met een laag die beschermt tegen water en wind.

Zo blijft je huis warm en droog.

Je kan ook de dikte van de isolatieplaten aanpassen. Dikkere platen geven betere isolatie. Dit is goed voor het milieu en je bespaart geld op je energierekening. Met recticel zorg je dat jouw huis goed geïsoleerd is van buitenaf, en dat het er ook nog eens mooi uitziet.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over hoe je Recticel isolatie gebruikt? Dat is normaal. Mensen vragen vaak hoe dik de isolatieplaten moeten zijn. Recticel heeft platen in verschillende diktes, zoals 8, 10, 12 en 4 cm.

Zo kies je de dikte die past bij jouw muur. Ook is het belangrijk om te weten dat deze isolatie je kan helpen om minder energie te gebruiken. Dit betekent dat je geld bespaart op je energierekening.

Sommige mensen willen weten of het moeilijk is om met Recticel producten te werken. De waarheid is dat ze best makkelijk zijn om te gebruiken. Met Powerwall® bijvoorbeeld, kun je snel aan de slag.

Je moet wel eerst de U-waarde van jouw project berekenen. De U-waarde zegt hoe goed de isolatie werkt. Als deze waarde laag is, weet je dat jouw huis goed geïsoleerd is.

Aan de slag met Powerwall®

Powerwall® is een isolatieplaat van Recticel speciaal voor buitenmuren. Het zet je huis snel en goed in de warme kleren. De platen zijn sterk en je kunt ze makkelijk plaatsen. Ze werken goed samen met andere soorten gevelafwerking.

Zo blijft je huis lekker warm en bespaar je energie.

Je kunt Powerwall® in verschillende diktes krijgen, zoals 8 cm, 12 cm, 10 cm en 4 cm. Kies de dikte die past bij jouw huis en hoeveel warmte je wilt vasthouden. Met deze platen maak je een goede stap naar een duurzame toekomst.

Want minder energie gebruiken is goed voor je portemonnee én de wereld.

Beschikbare accessoires

Recticel heeft handige accessoires voor je gevelisolatie klus. Zo vind je speciale pluggen en lijmen om de isolatieplaten stevig vast te maken. Ook zijn er profielen en tape om alles netjes af te werken.

Deze accessoires helpen om jouw isolatie perfect te plaatsen.

Met de juiste accessoires zorg je dat jouw gevelisolatie goed blijft zitten en lang meegaat. Dit betekent comfort in je huis en minder geld uitgeven aan energie. Kijk goed welke accessoires je nodig hebt voor jouw project met Recticel isolatieplaten.